Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ιατρική γνωμάτευση για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της γυμναστικής (Α.Δ.Υ, ατομικό δελτίο υγείας).

 Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α 58410/Γ4/859/23-6-2005 των Υφυπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθορίζονται, ο τύπος, το περιεχόμενο και ο τρόπος ενημέρωσης του Α.Δ.Υ.
α) Το ατομικό δελτίο υγείας έχει προληπτικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στην προστασία της ζωής των μαθητών και μαθητριών κα χρησιμοποιείται ως βασικό στοιχείο στήριξης τους κατά τη συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και γενικότερα στις σχολικές δραστηριότητες.  Τα ατομικά δελτία υγείας  φυλάσσονται σε ειδικό φάκελο της σχολική μονάδας με  την ευθύνη του Διευθυντή αυτής.  
β) Το ατομικό δελτίο υγείας καταρτίζεται και συμπληρώνεται με την φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων από γιατρούς των οικείων Κέντρων Υγείας ή Περιφερειακών Γενικών Νοσοκομείων ή των ασφαλιστικών φορέων των  γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς και παιδίατρους που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των  μαθητών/ τριών.
γ) Περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του μαθητή –τριας, το ονοματεπώνυμο του γονέα ή κηδεμόνα , την ημέρα ιατρικής εξέτασης και το ιατρικό πόρισμα.
δ) Κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς κατά την εγγραφή του μαθητή - τριας : α) στο νηπιαγωγείο, β) στις Α, Γ, και Ε τάξεις του δημοτικού σχολείου (δηλαδή για το δημοτικό σχολείο έχει ισχύ δυο (2) σχολικών ετών). 
ε ) Η παράλειψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ συνεπάγεται τον αποκλεισμό του μαθητή- τριας από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής  στο οποίο θεωρείται αδικαιολογήτως απών καθώς και από άλλες σχολικές δραστηριότητες. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια για λόγους υγείας πρέπει να απαλλαχθεί για κάποιο χρονικό διάστημα από το μάθημα τις Φυσικής Αγωγής ο γονέας ή κηδεμόνας συμπληρώνει μια  αίτηση στη σχολική μονάδα (υποβάλλεται στο Διευθυντή του σχολείου)και ζητάει την εξαίρεση του μαθητή από το μάθημα. Η αίτηση αυτή συνοδεύεται  και από την απαραίτητη ιατρική βεβαίωση που αναφέρονται οι λόγοι και η διάρκεια απαλλαγής.

Όσο αφορά την αθλητική περιβολή των μαθητών ισχύει η εγκύκλιος: Φ61/658/Γ4/752 18/9/86 του υπουργείου σύμφωνα με την οποία  οι μαθητές πρέπει να προσέρχονται με αθλητική περιβολή ανεξάρτητα με το είδος, τη φίρμα, το χρώμα της φόρμας και των υποδημάτων.
Για λόγους ασφαλείας είναι προτιμότερο ο μαθητές – τριες, να μη φορούν κοσμήματα που μπορούν να προκαλέσουν τον τραυματισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου